Första Besöket

Börja med att boka ansiktsbehandlingen - Första Besöket!

Denna ansiktsbehandling rekommenderar vi att du bokar om du besöker oss för första gången. Vi har avsatt längre tid för dig för att ha gott om tid för en behovs- och hudanalys och även tips och råd för hemmavården med rekommendationer. Vi utformar momenten och produkterna i denna ansiktsbehandling helt efter behoven.

Vad är en ansiktsbehandling?

Ansiktsbehandling är en form av skönhetsbehandling med fokus på att rengöra, vårda och förbättra hudens hälsa och utseende i ansiktet. Ansiktsbehandlingar utförs vanligtvis av en professionell hudterapeut och inkluderar olika steg som anpassas efter individuella behov.

Vanliga steg i en ansiktsbehandling kan inkludera rengöring, ånga, peeling, extraktion av pormaskar och orenheter, ansiktsmassage, applicering av masker samt återfuktning och skyddande produkter. 

Målet är att ge huden en fräsch lyster, minska orenheter och förbättra hudens allmänna hälsa. Ansiktsbehandlingar kan anpassas för olika hudtyper och problem, som akne, åldrande hud eller torr hud, och de utförs vanligtvis i en avkopplande miljö för att främja både fysisk och mental avslappning.

Hur ofta kan man gå på ansiktsbehandlingar?

Redan efter en behandling kan du redan känna och se resultat men är du ute efter en långvarig effekten rekommenderas att du gör en behandling en minst en gång i månaden under en 3-6 månaders period och en portömning var sjätte vecka eller efter säsong. Det kan krävas fler beroende på hudtillstånd.

Vad ingår i Glowdays ansiktsbehandlingar?

Alla våra ansiktsbehandlingar är skräddarsydda utifrån dina behov.  

Nedan är en liten förklaring om de olika steg som kan ingå i en ansiktsbehandlingar. 

När du ligger inbäddad i en skön behandlingssäng släcks rummet ner, svallande musik sätts på i bakgrunden och håret täcks för med en handduk eller huvudband för att hålla borta produkterna. Då kan du bara blunda och slappna av. Nu börjar något fantastisk härligt.

Det första steget är noggrann rengöring med hjälp av varma handdukar, bomullskuddar eller special-svampar. De flesta professionella ansiktsbehandlingar börjar med en dubbel rengöring för att vara säkra på att alla orenheter är borta.

När huden är rengjord från smink och smuts kan terapeuten analysera din hud. Genom en starkt upplyst förstoringslampa bestämmer hon din grundläggande hudtyp. Är den fet, torr eller en kombination av dessa två. Faller den inom kategorin känslig eller normal? Hur ser hudförhållanden ut? Akne, pormaskar, , åldrande, solskada, uttorkning osv. Det är mycket som behöver tas reda på. Med hjälp av denna information och konsultationen tar terapeuten fram lämpliga produkter och anpassar behandlingen. Detta görs vanligtvis i samråd med dig så att du blir informerad om vad som händer under hela behandlingen. Om du vill såklart. En del väljer att bara få ligga tyst och har inget intresserade av vad som försiggår.

När hudterapeuten peelar huden används mekaniska och/eller kemiska medel för detta. Mekaniska peeling är en tvätt med en grusig konsistens. Denna gnuggas på i ansiktet i mjuka cirkulära rörelser och tar effektivt bort de dödade hudcellerna. Denna typ av peeling sker vanligtvis under ångan för att effektivisera skrubbandet.

När man talar om kemisk peeling används enzymer och syror för att lossna bindningen mellan hudceller. En snällare enzymbehandling kan utföras under ångan medan starkare kemiska peelingar utförs fristående. Behandling kan vara en del av ansiktsbehandlingen men de kemiska peelingar som tillhör de starkaste skiktet kräver en egen behandlingsform som är utanför den klassiska ansiktsbehandlingen. Denna typ av kemisk peeling görs med fördel i en serie av fyra gånger för ett långvarigt resultat.

De flesta ansiktsbehandlingar använder sig av en vapozon. En maskin som styr en tunn varm ånga i ansiktet. Detta är avkopplande och hjälper till att förenkla och mildra alla svarta och vita pormaskar som ska pressas ut. Det enda undantaget är om du har mycket känslig hud. Då är det inte lämpligt att använda sig av ånga.

Vid en portömning så klämmer vi försiktigt ut alla pormaskar, svarta som vita, om det finns ett behov av det. En del med känslig och tunn hy kan finna det här steget som obekvämt men majoriteten känner ett behag av att orenheterna lämnar kroppen. Gör inte detta hemma! Anledningen är att det är extremt viktigt med renlighet och rätt tryck. Annars kan det orsaka missfärgning och brutna kapillärer.

När ansiktet är rengjort på djupet så kan det göras en ansiktsmassage för att både stimulera huden och ansiktsmusklerna. Det här steget kan lämnas till förmån för portömningen som är det ett av de viktigaste stegen i en ansiktsbehandling.

Hudterapeuten väljer den mask som är anpassad efter din hudtyp och det tillstånd den befinner sig i. När masken är påstruken behöver den få verka för maximal effekt. Här lämnas du för dig själv och du får en härlig avkopplande stund. En del somnar medan andra passar på att bara njuta av den lediga stunden.

Nu appliceras en uppsjö av olika produkter. Det är ansiktsvatten, serum, fuktkräm och solskydd. Alla produkter tillhör är av det finaste slag. Vi använder oss av ett märke som är självklart för oss.