Kemisk Peeling

Varför kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett sätt att djupt exfoliera huden. De används syror av olika sorter och i flera styrkor. Kemisk peeling kan jobba på att minska uppkomsten av fina linjer, åldersfläckar, solskador och akneärr, vilket resulterar i slätare och jämnare hud. Det gör de dels genom att ta bort ytlig skadad hud, men också genom att stimulera kollagenproduktionen i de djupare lagrena.

Fördelar med kemisk peeling?

Vem är kemisk peeling bra för?

Vem får inte göra kemiska peelingar?

Resultat efter en kemisk peeling?

Hur många och ofta bör man göra en kemisk peeling?
Lyster/uppfräschning: 1-2 behandlingar, 6-9 mån mellanrum.

Hudföryngring: 3-6 behandlingar, 4 veckors mellanrum.

För optimal effekt är det viktigt att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade efter din hudtyp. Vi rekommenderar alltid anpassade produkter som är rätt för dig och behandling.

Vad får man inte göra innan en kemisk peeling?

2 veckor innan behandling
Undvik IPL / laserbehandlingar, oskyddad solexponering eller solbrännaAnvänd inte brun-utan-sol produkter

1 vecka innan behandling
Använd inte exfolierande produkter som kan öka hudens känslighet, så som retinoler, bensoylperoxid, AHA, BHA, PHA etcIngen vaxning/sockring eller elektrolys till det område som behandlas

1 dag innan behandling
Ingen rakning dagen innan behandling för att undvika hudirritation

Vad får man inte gör efter en kemisk behandling?

24 TIMMAR: Lätt rodnad, lätt svullnad.

1- 2 DAGAR: Lite stickig, lite torr och uppstramad.

2-3 DAGAR: Lätt fjällning hos några, men inte alla.

3-4 DAGAR: Huden kan upplevas mycket torr.

VECKA: Helt återställd och normal funktion i huden.

Vilken hudvård kan man använda efter?

RENGÖRING: Använd en mild rengöring och ljummet vatten för att rengöra ansiktet under de följande 72 timmarna och torka försiktigt den behandlade huden. Se alltid till att dina händer är rena när du rör vid det behandlade området.

VÅRDANDE: Serum med antioxidanter rekommenderas som efterbehandling eftersom egenskaperna är idealiska för att hjälpa huden att återhämta sig. Dessa produkter kan hjälpa till att lugna huden och minska irritation.

ÅTERFUKTA: Efter din microneedling kan din hud kännas torrare än normalt. Hyaluronsyra är en idealisk ingrediens för att återfukta och återställa huden till perfekt balans.

STIMULERA: Dagarna efter din behandling, och när huden börjar reparera sig, är kollagenstimulerande peptider idealiska för att fortsätta stimuleringen.

EXFOLIERING: Om du upplever att huden flagnar efter några dagar kan du försiktigt exfoliera för att påskynda återhämtningen. Använd inte en kemisk eller hård fysisk exfoliering; välja en mjuk tvättlapp. OBS! Om huden känns känslig, exfoliera INTE. Fortsätt att återfukta huden två gånger om dagen.

MAKEUP: Det rekommenderas att makeup inte ska appliceras inom 24 timmar efter behandlingen. Applicera inte något smink med en sminkborste, särskilt om den inte är ren.

SKYDD: Applicera ett brett spektrum UVA/UVB-solskyddsmedel med minst SPF 30, men undvik direkt och långvarigt solljus. En kemikaliefri solkräm rekommenderas starkt.

UNDVIK: Undvik produkter som innehåller doft, aktiva ingredienser (vitamin C, vitamin a, retinol), syror (AHA, BHA, mjölksyra), fysiska skrubbar och ansiktsvatten som kan irritera huden.